De teams

De Praeses en Vice-Praeses
De praeses en vice-praeses bepalen het dagelijkse bestuur van BIOS. Hiernaast hebben zij nog tal van andere verantwoordelijkheden, te veel om op te noemen!

Team Onderwijs
Het onderwijsteam vertegenwoordigt de studenten biologie binnen de POC Biologie, OOR en StuRa. Zij bestaan uit studentenvertegenwoordigers van alle fasen binnen de bachelor en de master. Op die manier kan iedere student zijn input geven, want ieder z’n stem telt!

Cantor & blokhut
De cantor, of voorzitter op cantussen, zal steenvast elke cantus met zijn/haar/hen stem de cantussen leiden. Iedere dinsdagavond is deze ook te vinden in de blokhut, het stamcafé van de biologen.

De Cursusdienst
Het team van de curususdienst (CuDi) zorgt dat een groot aantal cursussen tegen zeer democratische prijzen in de cursusdienst van Scientica belanden. De cursusdienst is gelegen in gebouw 200L, lokaal 00.03. Dit is de site van de cursusdienst voor de actuele openingsuren. Vergeet zeker je sudentenkaart en lidkaart van BIOS niet mee te nemen, heb je deze laatste bij geniet je van korting!

Team Cultuur
Team cultuur zal jullie entertainen met heerlijke quizzen en de leukste gezelschapspelletjes doorheen het jaar.

Team Event
Team event staat bekend voor zijn heerlijke kerstfeestje en spaghettiavonden. Gezelligheid en goed eten gegarandeerd!

Team Feest
Team feest zal elk jaar onvergetelijke TD’s op de kaart zetten. 

Team Groen
Team groen zal jullie elk jaar fascineren met waanzinnige weetjes en wandelingen doorheen Arenberg. Daarnaast organiseren ze elk jaar verschillende diverse activiteiten om het groen in de bloemetjes te zetten. 

Team Internationaal
Team internationaal zal ervoor zorgen dat de internationale studenten Leuven als hun 2de thuis zullen voelen door doorheen het jaar activiteiten te organiseren. Het internationaal team van BIOS werkt samen met enkele andere Heverlese kringen: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Team Weekend
Team weekend zal samen met de schachtenmeesters het eerstejaarsweekend organiseren. Later in het jaar organiseren ze een BIOS-weekend waarbij iedereen welkom is voor een weekend vol met vertier.

De Schachtenmeesters
De Schachtenmeesters verwelkomen de eerstejaars op het eerstejaarsweekend met tal van spetterende activiteiten. Hierna zullen ze iedereen op de eerste dag van het academiejaar de tips ‘n tricks van het mooie Arenberg leren. Jaarlijks zorgen deze 2 verantwoordelijke voor een menswaardige doop of teambuilding, die volledig conform is met het officiële doopcharter van de KU Leuven. Vanaf 2021 zal deze doop waarschijnlijk vervangen worden door een teambuilding. Maar dat zal de activiteit natuurlijk niet minder leuk maken! De schachtenmeesters zorgen doorheen het jaar nog voor leuke bondings-activiteiten voor de 1ste (en in 2021 ook voor de 2de-) jaars. In 2021 zullen de 2dejaars ook de kans krijgen om zich te laten dopen/meedoen aan de teambuilding, omdat zij dat niet konden wegens corona-maatregelen.

Team Sport
Team sport zal ons doorheen het jaar klaarstomen met sportieve activiteiten zoals aardbal (weet je niet wat dit is, kom zeker eens mee doen) en jeneverhonkbal voor de 24-urenloop in het eerste semester. BIOS bundelt telkens zijn krachten met andere kringen om het team Atmosphere te vormen, dat traditioneel strijdt tegen Wina.

Team Redactie
Team redactie probeert om jaarlijks zo een 5 tal BIOS-bladen uit te brengen. Deze worden uitgebracht op momenten zoals het begin van het academiejaar, Kerstmis, Valentijn, … Deze boekjes staan boordevol leuke zaken maar ook goede podcast tips, leuke raadsels en noem maar op!

De Webmaster
De webmaster onderhoudt deze site. Typ- of spelfouten gevonden? Werkt er iets niet of heb je andere opmerkingen? Laat zeker iets weten op webmaster@biosleuven.be

Team Logistiek
De logistiek verantwoordelijke heeft de fantastisch toffe taak op zich genomen om onze opslagplaats (het BIOS-lokaal) zo netjes mogelijk te houden.

De Secretaris
De secretaris zorgt voor de lidkaartenverkoop en zetelt in het dagelijks bestuur van BIOS.

De Quaestor
De quaestor zorgt voor alle financiële zaken van BIOS en zetelt in het dagelijks bestuur ervan.

Wilt u een team contacteren? Bekijk de pagina ‘Wie is wie?