Ombuds

De ombuds voor de bachelor biologie is Veerle Dickx. Zij is het eerste aanspreekpunt en vertrouwenspersoon voor alle mogelijke vragen en problemen. Je kan bij haar terecht voor alle nuttige informatie (bvb. over het examenreglement) maar ook voor niet-bindend studieadvies. Ook tijdens de examenperiode is Veerle Dickx bereikbaar om je te helpen. Om een afspraak te maken met haar kun je hier terecht.

Cursusdienst

De cursusdienst, kortweg CuDi, wordt gerund door Scientica, de overkoepelende kring van heel wat wetenschappelijke kringen in Heverlee. In de CuDi krijg je met je lidkaart korting. Je vindt de CuDi in de 200L 00.03. Meer info vindt u op de site van de CuDi.

Bios documenten

BIOS documenten is dé site waarop alle handige samenvattingen en andere documenten op verzameld zijn. 

Examenwiki

Op de examenwiki worden van elk examen de examenvragen bijgehouden. Zo kun je jezelf testen tijdens het leren door deze al op te lossen.

POC Biologie 2021-2022

Voor meer info over het POC (permanente onderwijscomissie) verwijzen wij u hier graag door naar de site van de KU Leuven.

  • Onderwijsverantwoordelijke: Josephine Buchta (josephine.buchta@student.kuleuven.be of onderwijs@biosleuven.be)
  • 1ste BA verantwoordelijke: Pascal Müller (pascal.vanderbij@student.kuleuven.be) & Ella Viaene (schakelstudenten, ella.viaene@student.kuleuven.be)
  • 2de BA verantwoordelijke: Josephine Buchta (josephine.buchta@student.kuleuven.be)
  • 3de BA verantwoordelijken: Lene Theunissen (lene.theunissen@student.kuleuven.be) & Elke Voeten (elke.voeten@student.kuleuven.be)
  • MA Moleculaire Biologie & Fysiologie verantwoordelijken: Anne Stulens (anne.stulens@student.kuleuven.be) & Natalie Van Damme (natalie.vandamme@student.kuleuven.be)
  • MA Ecologie, Evolutie en Conservatiebiologie verantwoordelijken: Yoa Beumer (yoa.beumer@student.kuleuven.be) & Robin Ingels (robin.ingels@student.kuleuven.be)
  • Schakeljaar verantwoordelijke: Robin Ingels (robin.ingels@student.kuleuven.be)(

Projecten

Biologiestudenten komen in aanmerking voor heel wat projecten (in ruil voor studiepunten) van bijvoorbeeld AFT en het PiP. Zie meer over deze projecten op onze pagina ‘nieuws‘.