De Teams

Praeses

De praeses staat aan het hoofd van BIOS. Deze persoon zetelt in heel wat raden van de universiteit, in het dagelijkse bestuur en raad van bestuur van BIOS en heeft dus een hele hoop verantwoordelijkheden. Deze persoon is het algemene aanspreekpunt van de kring.
Contact: praeses@biosleuven.be

Vice-Praeses

De vice-praeses zetelt samen met de praeses in het dagelijkse bestuur van BIOS, alsook in de raad van bestuur. Deze persoon staat voornamelijk in voor de interne werking van BIOS en ondersteunt de praeses in heel wat taken.
Contact: vice@biosleuven.be

Quaestor

De quaestor zorgt voor alle financiële zaken van BIOS en zetelt in de raad van bestuur.
Contact: quaestor@biosleuven.be

Secretaris

De secretaris zorgt voor de lidkaartenverkoop, maakt verslagen van de vergaderingen van BIOS en zetelt in de raad van bestuur.
Contact: secretaris@biosleuven.be

Team Onderwijs

Het onderwijsteam vertegenwoordigt de studenten biologie binnen de POC Biologie, OOR en StuRa. Zij bestaan uit studentenvertegenwoordigers van alle fasen binnen de bachelor en de master. Op die manier kan iedere student zijn input geven, want ieder z’n stem telt! Op deze pagina vind je meer info over de onderwijsvertegenwoordiging.
Contact: onderwijs@biosleuven.be

Team Bedrijvenrelaties

Bedrijvenrelaties zoekt en onderhoudt banden met bedrijven voor de Scientica Jobfair. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk om sponsors voor tal van onze activiteiten zoals de Quiz en 24-urenloop te zoeken zodat we spetterende prijzen kunnen aanbieden en ondertussen lokale Leuvense handelaars naamsbekendheid kunnen geven.
Contact: bedrijvenrelaties@biosleuven.be

Blokhutverantwoodelijke

Blokken dat doen we niet in de blokhut, het stamcafé der biologen. Wat we er wel doen is van mega deals genieten op dinsdag avonden!
Contact: blokhut@biosleuven.be

Cantor

De cantor, of voorzitter op cantussen, zal steenvast elke cantus met zijn/haar/diens stem de cantussen leiden.
Contact: cantor@biosleuven.be

Team Cultuur

Team cultuur organiseert de interessantste lezingen, gezelligste gezelschapspelletjesavonden en een jaarlijkse quiz.
Contact: cultuur@biosleuven.be

Team Cursusdienst

Het team van de curususdienst (CuDi) zorgt dat een groot aantal cursussen tegen zeer democratische prijzen in de cursusdienst van Scientica belanden. De cursusdienst is gelegen in gebouw 200L, lokaal 00.03. Dit is de site van de cursusdienst voor de actuele openingsuren. Vergeet zeker je sudentenkaart en lidkaart van BIOS niet mee te nemen, heb je deze laatste bij geniet je van korting!
Contact: cudi@biosleuven.be

Team Event

Team event voorziet het heerlijke kerstfeestje en de spaghettiavond. Hiernaast toveren ze de lekkerste gerechten op eetstandjes en andere activiteiten. Gezelligheid en goed eten gegarandeerd!
Contact: event@biosleuven.be

Team Feest

Geen dansnummer is hun onbekend, geen pintje wordt slecht getapt: team feest organiseert elk jaar de meest onvergetelijke TD’s!
Contact: feest@biosleuven.be

Team Groen

Team Groen geeft de meest fascinerende en diverse activiteiten om het groen in de bloemetjes te zetten. Een van hun vaste waarden zijn groenwandelingen door het mooie Arenberg en een gezellige jeneverwandeling.
Contact: groen@biosleuven.be

Team Internationaal

Team internationaal zal ervoor zorgen dat de internationale studenten Leuven als hun 2de thuis zullen voelen door doorheen het jaar activiteiten te organiseren. Het internationaal team van BIOS werkt samen met enkele andere Heverlese kringen: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Contact: internationaal@biosleuven.be

Team Redactie

Team redactie brengt jaarlijks zo een 5 tal BIOS-bladen uit. Deze worden uitgebracht op momenten zoals het begin van het academiejaar, Kerstmis, Valentijn, … Deze boekjes staan boordevol leuke zaken maar ook goede podcast tips, leuke raadsels en noem maar op! Ook onderhoudt dit team alle sociale media.
Contact: redactie@biosleuven.be

Schachtenmeesters

De Schachtenmeesters verwelkomen de eerstejaars op het eerstejaarsweekend met tal van spetterende activiteiten. Hierna zullen ze iedereen op de eerste dag van het academiejaar de tips ’n tricks van het mooie Arenberg leren. Jaarlijks zorgen deze 2 verantwoordelijke voor een menswaardige doop of teambuilding, die volledig conform is met het officiële doopcharter van de KU Leuven. De schachtenmeesters zorgen doorheen het jaar nog voor leuke bondings-activiteiten voor de eerstejaars.
Contact: schachtenmeesters@biosleuven.be

Team Sport

Team sport houdt iedereen fit met sportieve activiteiten zoals aardbal (weet je niet wat dit is, kom zeker eens mee doen) en jeneverhonkbal doorheen het jaar. Daarnaast zijn ze ook verantwoordelijk voor de Athomsphere ploeg (samen met de andere kringen) tijends de 24-urenloop in het eerste semester, dat traditioneel strijdt tegen Wina.
Contact: sport@biosleuven.be

Logistiek

De logistiek verantwoordelijke heeft de fantastisch toffe taak om onze opslagplaats (het BIOS-lokaal) zo netjes mogelijk te houden.
Contact: logistiek@biosleuven.be

Team Weekend

Team weekend slaan de handen in elkaar met de schachtenmeesters om het eerstejaarsweekend op poten te zetten. Later in het jaar organiseren ze een BIOS-weekend waarbij iedereen welkom is voor een weekend vol met vertier.
Contact: weekend@biosleuven.be

Webmaster

De webmaster onderhoudt deze site. Typ- of spelfouten gevonden? Werkt er iets niet of heb je andere opmerkingen? Laat zeker iets weten op webmaster@biosleuven.be