Vertegenwoordiging

Bios vertegenwoordigt de studenten van de bachelor in de biologie, en de Nederlandstalige en Engelstalige master in de biologie aan de KU Leuven.

De biologiestudent wordt op verschillende niveau’s vertegenwoordigd door onze studentenvertegenwoordigers [springt naar onderwijsvertegenwoordigers].

Zit je met vragen, problemen of iets anders? Contacteer dan zeker onderwijs@biosleuven.be of spreek jouw jaarverantwoordelijke (studentenvertegenwoordiger van jouw fase) of de onderwijsverantwoordelijke Timmy Lacquaye aan.

De permanente onderwijscommissie (POC) overziet over de opleiding- en vakspecifieke zaken zoals de doelstellingen, examenvormen, hoeveelheid leerstof en taken van de opleiding. De leden van de POC biologie/biology, vindt u hier. Wil je graag dat een bepaald onderwerp op een POC behandeld wordt of heb je een uitgesproken mening over een onderwijs gerelateerd topic? Contacteer dan zeker onderwijs@biosleuven.be of spreek jouw jaarverantwoordelijke of de onderwijsverantwoordelijke Elke Voeten aan.

De praeses zetelt in het departementsbestuur (UPDATE: sinds academiejaar ’23-’24 is dit niet meer het geval) en vergezelt de onderwijsverantwoordelijke bij de departementsraden. Hier worden beslissingen genomen over investeringen in de infrastructuur, personeelsbeleid en andere financiële topics.

Op facultair niveau worden de biologiestudenten vertegenwoordigd door de studentenvertegenwoordigers van OOR. Dit is het Overkoepelende OnderwijsRaad van de faculteit wetenschappen en wordt gecoördineerd via Scientica, het samenwerkingsverband tussen de wetenschapskringen. Het OOR-overleg wordt bijgewoond door onze jaarverantwoordelijken, maar elke wetenschapsstudent is welkom om deze ook bij te wonen. Meer info over het OOR-overleg vindt u hier.

Op universitair niveau zijn er heel wat organen waarbij de KU Leuven studenten worden vertegenwoordigd door Studentenraad (Stura). Op de Algemene Vergaderingen van Stura verdedigt OOR het standpunt van de wetenschapsstudent.

Meer weten over studentenvertegenwoordiging aan de KU Leuven? Klik dan hier voor meer info.

Lijst jaarverantwoordelijken:

  • 1ste fase: Moeten nog gekozen worden
  • 2de fase: Moeten nog gekozen worden
  • 3de fase: Josephine Buchta & Pascal van der Bij
  • Master moleculaire track: Elke van Rooij
  • Master ecologische track: Elke Voeten & Jules Vanryckeghem

Ook op andere gebieden vertegenwoordigt BIOS de biologiestudent. Dit doen onze praeses en/of vice-praeses (en soms ook andere praesidiumleden) door hun stem te laten klinken op de Algemene Vergaderingen van LOKO.